Visa?Mastercard? Eller båda?

Publicerat: 2011-07-05 | 21:41:14 i Innan USA
I dag var jag på banken med pappa för han skulle fixa något, så passade vi på att fixa ett visa kort till mej. För nu har jag bara ett maestro kort tror inte det funkar så jätte bra i USA. Det gick jätte snabbt, det kommer på posten om några dagar. Men funderar på om man behöver ett mastercard?. Har hört att inte alltid visa funkar på vissa ställen men mastercard gör det och tvärt om. Någon som har hört det? Hur gör/gjorde ni som åker nu/har varit iväg? Det kan nog vara bra att ha ett extra kort om något händer.
Ambassaden!

Publicerat: 2011-07-04 | 15:13:00 i Innan USA
I tisdags var jag på amerikanska ambassaden i Stockholm, heeelt onödigt om man frågar mej särskilt efter som jag fick åka bil i typ 6 h.
Först så fick alla från sts stå utan för och vänta vi en skyllt och efter ett tag fick man gå in ett litet hus som var som att gå genom säkerhetskontrollen på flygplatsen.
Man fick inte ta med någon elektriskutrustning så som mobil, kamera.. osv.
När man kom in mötes man av en vakt som frågade om man var där för ett non-imigration visa, så sa jag ja. Då fick jag en kö lapp, när det var min tur fick man lämna in alla papper och passet.
Efter ett tag så ropade de upp mitt namn. Det var själva "intervjun", men inte mycket till intervju om man frågar mej. Det ända hon sa var: So your hostfamly live in San Diego? så sa jag: Yes!
Då sa hon: When you come to California you have to show this paper! jag: Okay.
Sen sa hon: Yeah, your visa is approved:).
Så jaa verkligen onödigt, men det tog typ två timmar för det lilla helt insane.

Det gick i alla fall snabbt att få hem de, det kom  typ efter 3 dagar eller nått.  Så nu sitter mitt fina visum i mitt pass:D


Nedräkningar!!

Publicerat: 2011-07-04 | 15:03:00 i Innan USA

Nedräknare tills jag sätter mej på planet i Göteborg till New YorkNeräknare till jag sätter mej på planet från New York till San Diego! :DNedräknare till skolan börjarNedräknare tills skolan slutarSist men inte minst och den tråkigaste, HEMRESAN!! :( Men de kommer nog vara kul att komma hem och träffa alla:)


RSS 2.0