Länkar!

Publicerat: 2011-06-13 | 20:58:40 i Innan USA
Jag försöker hitta alla utbytesstudenter som åker till USA 11/12, jag har ju hittat en del men det känns som att det är flest tjejer som åker i år och inte många killar. Jag länkar dom jag hittar om ni som har blivit länkade inte vill bli länkade så säg till elller om ni har fått reda på er placering så kan jag ändra på det. Jag skulle uppskatta om ni kan länka mej, om jag har missat någon länk elller om ni vet någon som åker som skriv till mej.

bloglovin

Visum...

Publicerat: 2011-06-11 | 18:27:52 i Innan USA

Jag fick mina visum papper i veckan, vi började titta lite på de men gud vad krångligt.  Man måste fylla i en massa saker på internet. Alltså vilka frågor dom ställer typ om man har deltagit i folkmord, om jag kommer ägna mej åt prostitution… osv. Som någon ens svarar ja på dom  frågor hur korkade får de vara att ens ställa såna frågor. Om man nu hade gjort något av det då hade man ju verkligen inte svarat ja. Ska försöka boka tid så snabbt som möjligt på amerikanska ambassaden.


Preparation Course

Publicerat: 2011-06-11 | 17:56:42 i Innan USA

Innan jag åker till min värdfamilj så ska jag åka till New York på en förberedelsekurs. Avresedatumen för STS Preparation Course är 28/7, 4/8, 11/8, 18/8.  Jag kommer förmodligen åka på den som är 11/8 eller 18/8 eftersom min skola börjar den 6 september.

Dagarna kommer ungefär att se ut så här :


SKOLA!!

Publicerat: 2011-06-11 | 16:53:25 i Innan USA

Jag ska gå på Patrick Henry High School. Det är en ganska stor skola med 2500 elever. Skolan börjar den 6 september 2011 och jag slutar skolan den 15 juni 2012. Skolan servera all möjlig mat varje dag hamburgare, pizza, italiensk mat, tacos, salad och mycket mer. Lite annat i Sverige här finns det oftast bara en rätt. Skolan har massor med klubbar och aktiviteter. Det tar ungefär 25 minuter att gå till skolan men Rod kör mej alltid och det tar ca 5 minuter.

Här är några bilder som jag hittade på skolan
Skolan verkar vara ganska nice ändå:)


Avresemöte

Publicerat: 2011-06-11 | 16:42:08 i Innan USA

För några helger sen var jag på avresemöte i Stockholm. Jag skulle egentligen gå på det i Göteborg men eftersom att min host dad Rod var i Stockholm för han skulle ha en presentaion så fick jag ju åka dit så vi kunde träffas. På mötet prarade vi om hur man skulle hantera hemlängtan, information om visum, hur mycket pengar man skulle ha i månaden och så var det en tjej som hade varit utbytesstudent som var där så berättade hon lite hur det var m.m. Man fick en t-shirt och en STS ryggsäck som vi måste ha när vi åker till USA.
på bilden är det Rod och jag

Det är Rod och jag på bilden


DEN BÄSTA PLACERINGEN NÅNSIN!!

Publicerat: 2011-06-11 | 16:29:06 i Innan USA

Jag har blivit placerad i SOLIGA OCH VARMA San Diego Kalifornien, jag ska bo oss en ensamstående pappa som heter Rod.  Han jobbar deltid som kiropraktor och är även Student Services Supervisor för organisationen FTW. Huset är ganska stor det finns 4 badrum, haha i Sverige så brukar det oftast bara finnas 2 st. Det bästa av allt är att det finns en POOL, perfekt i Kalifornien. Jag kommer att bo med en utbytesstudent från Danmark som heter Mads, jag har snackat lite med honom på facebook han verkar as schysst.

Här är lite bilder på San Diego


Delstatsval!

Publicerat: 2011-06-11 | 16:22:11 i Innan USA

Delstatsval!
Jag gjorde ett delstatsval men det är friviligt. Jag valde nog så som de alldra flesta väljer, valde de varmaste staterna eftersom jag älskar värmen och stranden. Så här valde jag:

1.Kalifornien

2.Florida

3.Hawaii


Hej!

Publicerat: 2011-06-11 | 15:35:50 i Innan USA

Jag ska under ett års tid plugga i USA och jag kommer berätta om förberedelser, mitt år i USA och lite tiden efteråt.  Jag har alltid älskat att resa och jag har varit i alla möjliga länder, men aldrig USA. Jag förstår egentligen inte varför.  Jag åker med organisationen STS, eftersom att jag var på språkresa med dom och jag var jätte nöjd. Face the world är min amerikanska organisation.Jag hoppar att ni kommer tycka om min blogg.


RSS 2.0